Iaşi Outdoors

Aprilie 13, 2010

Balcaniada de bouldering

Filed under: Uncategorized — lucianrosu @ 2:56 pm

Zilele acestea, Iaşul a avut parte de un eveniment cu totul şi cu totul special. S-a organizat primul concurs internaţional de bouldering, şi asta dupa câteva luni de la deschiderea sălii de căţărat. Organizarea acestui eveniment a reprezentat o adevărată provocare pentru cei ce au adus în Iaşi cei mai buni căţărători din România şi din Bulgaria. Deşi un sport ce doar câţiva îl practică în oraşul nostru, spectacolul a fost intens, asigurat de trasee de o spectaculozitate deosebită (trasee amenajate de Oliver Batar) şi de căţărători ce au arătat de ce sunt printre cei mai buni!

De remarcat faptul că publicul ieşean a fost unul foarte vast şi diferit, de la copii de 2 ani până la bătrâni , oameni de afaceri, fotografi, jurnalişti, dar şi cei pasionaţi de acest sport.

Sâmbătă, în prima zi s-au desfăşurat calificările acestui concurs, în care concurenţii au trebuit să facă 5 trasee! Singurul ce a reuşit acest lucru a fost bulgarul fost vicecampion mondial (Blagovest Lazarov), ce a aratat de ce este campion balcanic.

La fete situaţia a fost alta, mai multe concurente reuşind să realizeze toate traseele, totuşi remarcându-se atât cele 2 bulgăroaice, dar şi tinerele căţărătoare din Bucureşti şi Timişoara (cu vârste de 12-13 ani)

În cea de-a doua zi s-au disputat semifinalele şi finalele. În semifinale băieţii au trebuit să puncteze în cele 5 trasee. Traseele foarte tehnice, dure au pus la grea încercare concurenţii astfel că doar 3 trasee din 5 au fost facute de acelaşi bulgar, restul având câte 2,1 sau nici un traseu realizat.

Finala a fost o adevărată desfăşurare de forţe, cu multe surprize şi realizări deosebite. Astfel, concurenţii au avut la dispoziţie 4 trasee, singurul ce a reuşit să le realizeze pe toate fiind Claudiu Miu din Bucureşti, devansânu-l pe campionul balcanic.

La fete, lupta cea mai s-a dat între cele 2 bulgăroaice, ce nu au putut fi departajate nici măcar în superfinală.

Dintre sportivii ieşeni ce au participat la acest concurs, Ovidiu aka Forest a reuşit să se claseze pe locul 5.

Concursul s-a terminat în aplauzele spectatorilor, iar cei mai buni căţărători au fost premiaţi şi felicitaţi.


Felicitări echipei organizatorice în frunte cu Ionuţ Furtună pentru spectacolul oferit şi organizat. Şi asteptăm europenele la Iaşi.

Mai multe detalii puteţi găsi  aici

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: